12.01.2021
Wtorek |
Śniadanie: Chleb pszenno - żytni 50 g i wieloziarnisty 50 g z masłem 10 g,* szynka 20 g, sałata roszponka, herbata owocowa 200 ml Obiad: Zupa z żółtej fasoli 250 ml, łopatka duszona w sosie własnym 80 g, kasza pęczak 200g, brokuły 120g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Drożdżówka z jabłkiem 50 g, napój owocowy |
13.01.2021
Środa |
Śniadanie: Chleb pszenno -żytni 50 g i słonecznikowy 50 g z masłem 10g * twarożek *20g, szczypior, ogórek 5g, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem 250 ml ,zrazy mielone 80g,ziemniaki puree 200g, surówka z kwaszonej kapusty120 g, kompot – mieszanka owocowa 200 Podwieczorek: Owoc i ciasteczka owsiane |
14.01.2021
Czwartek |
Śniadanie: Rogale 40 g, z masłem i nutella z daktyli 20 g, kakao 200 ml, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Rosół z makaronem 250g, 130 g, kurczak w potrawce 80g, ryż jaśminowy 160 g, marchewka min 120g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Jogurt 125 g i owoc |
15.01.2021
Piątek |
Śniadanie: Chleb pszenno żytni 50 g, i słonecznikowy 50 g z masłem 10g* pasta z makreli 20 g, papryka żółta i czerwona 5 g, herbata z cytryną Obiad: Zupa krem z zielonego groszku 250 ml, makaron z serem 200 g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Bułka szkolna z czekoladą 40 g i owoc |
18.01.2021
Poniedziałek |
Śniadanie: Chleb profesorski 40g z masłem 10 * szynka drobiowa 20 g, pomidorki koktajlowe herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa ogórkowa 250 ml, pyzy z cukrem i tłuszczem 200g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Danonki 60g i owoc |
19.01.2021
Wtorek |
Śniadanie: Chleb pszenno –żytni 50 g i wieloziarnisty 50 g z masłem 10*g, żółty ser * 20 g, sałata lodowa 3g, herbata owocowa 200 ml Obiad: Zupa burakowa z makaronem 250 ml, nagetsy 80g, ziemniaki puree 200g, ogórek kwaszony 100 g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Galaretka z owocem 180 ml i gorzka czekolada |
20.01.2021
Środa |
Śniadanie: Chleb pszenno –żytni 50 g i razowy 50 g z masłem 10 g, pasta mięsna 20 g, papryka kolorowa 5g , herbata z cytryną 200 ml Obiad; Zupa krem z białych warzyw z grzankami 250 ml, karkówka duszona w sosie własnym 130g, kasza jęczmienna 160 g, surówka z buraczków 110g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Wafelki kakaowe i owoc |
21.01.2021
Czwartek |
Śniadanie: Paluch maślany 40 g z masłem 10 * i miodem10 g, zupa mleczna – płatki owsiane 250 ml, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Rosolnik z makaronem gwiazdki 250 ml, pulpety drobiowe w sosie śmietanowym 130g ryż paraboliczny 160, bukiet warzyw 120g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Jogurt 125 g i owoc |
22.01.2021
Piątek |
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 50 g i słonecznikowy 50 g z masłem 10 g, jajko, sałata lodowa pomidorki koktajlowe 5 g, herbata z cytryną Obiad: Zupa krupnik 250 ml, ryba filet – miruna 80 g, ziemniaki puree 200g, surówka z kapusty pekińskiej 110 g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Wafle ryżowe w czekoladzie i owoc |
25.01.2020Poniedziałek |
Śniadanie: Chleb pszenno- żytni 50g i razowy 50 g, z masłem 10g, pomidor 5g, ogórek5 g, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa jarzynowa 250 ml, makaron rurki razowy z sosem bolońskim 180g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Kanapki pieczywo wieloziarniste 40g, szynka 20g,sałata roszponka
|
Na salach dostępna jest woda do picia _BONART jodowana produkowana na bazie wody źródlanej. Jadłospis może ulec zmianie. Występujące alergeny oznaczone * Średnia wartość kaloryczna śniadanie – 530 kcal, obiad-724 kcal, podwieczorek – 210 kcal |