27.11.2019
Środa |
Śniadanie: Bułka zwykła 50 i orkiszowa z masłem 10g * dżem truskawkowy i brzoskwiniowy 20g, kakao *200 ml, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa krupnik 250 ml, kotlet mielony 80 g, ziemniaki puree 200 g, surówka z kwaszonej kapusty 65 g, g, woda z cytryną 200 ml Podwieczorek: Jogurt z owocami* 125 g i biszkopty |
28.11.2019
Czwartek |
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 50 g i razowy 50 g z masłem 10*g, szynka 20g, papryka kolorowa 5g, herbata owocowa 200 ml Obiad: Zupa krem marchewkowa 250 ml, filet z indyka gotowany 80 g, sos biały 60 g, ryż jaśminowy 160g, fasolka żółta 65 g, kompot – mieszanka owocowa200 ml Podwieczorek: Wafle kakaowe i sok pomarańczowy 100 % |
29.11.2019
Piątek |
Śniadanie: Chleb pszenno –żytni 50 i słonecznikowy 50g z masłem*10g, pasta rybna z łososia *20 g, pomidorki koktajlowe 3g, ogórek 5 g, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa ogórkowa 250, makaron pełnoziarnisty z sosem bolońskim130 g, kompot – mieszanka kompotowa 200 ml Podwieczorek: Lubisie z musem morelowym i truskawkowym 30 g, napój owocowy 200 ml |
02.12.2019
Poniedziałek |
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 50 g i graham z masłem*10 g, szynka 5 g, rzodkiewka 5 sałata lodowa, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa jarzynowa 250 ml, pierogi z serem* 200 g Podwieczorek: Kanapki-bułka wieloziarnista 40 g z masłem 10g * pomidorki koktajlowe, ogórek 5g herbata miętowa 200 ml |
03.12.2019
Wtorek |
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 50 g i słonecznikowy 50 g, z masłem10g*,ser żółty * 20g,sałata roszponka, ogórek kwaszony 3g, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Rosół z lanym ciastem 250 ml, kurczak w potrawce 130 g,ryż brązowy 160 g, marchewka mini 65 g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem 180 ml, ciasteczka owsiane 20 g, napój owocowy |
04.12.2019
Środa |
Śniadanie: Paluch maślany 40 g z masłem10*nutella z daktyli *20 g, kakao*200 ml, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa koperkowa z kaszką manną 250 ml, bitki schabowe duszone w warzywach 130 g, ziemniaki 160 g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Deser jogurtowy z musem owocowym* 125 g, wafle wielozbożowe |
05.12.2019
Czwartek |
Śniadanie: Chleb pszenno –żytni 50g i razowy 50 g, z masłem 10*g, wędlina 20 g, pomidorki koktajlowe 5 g, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa krem z zielonego groszku 250 ml, pulpety drobiowe gotowane w sosie pomidorowym 130 g, ziemniaki , kalafior 160 g, woda z cytryną 200 ml Podwieczorek: Drożdżówka z owocem 50 g, przekąska z marchewki |
06.12.2019
Piątek |
Śniadanie: Chleb profesorski 50 g, z masłem 10* g, 20 g, pasta jajeczna 20 g* , papryka , sałata lodowa, herbata z cytryną 200 ml Obiad: Zupa budyniowa 250 ml, ryba – filet 80 g, ziemniaki puree 200 g, surówka z kwaszonego ogórka 60 g, kompot – mieszanka owocowa 200 ml Podwieczorek: Owoc i wafle ryżowe w czekoladzie, napój owocowy 200 ml |
09.12.2019
Poniedziałek |
Śniadanie: Chleb pszenno –żytni 50 g, graham 50 g, z masłem 10 *,parówki z szynki 60g, ogórek 5g, sałata lodowa 2 g, herbata 200 ml Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml, kluski łyżką kładzione 200 g, kapusta czerwona gotowana 65 g, woda z cytryną 200 ml Podwieczorek: Danonki 60 g i owoc |
10.12.2018Wtorek |
Śniadanie: Chleb pszenno– żytni 50 g i słonecznikowy 50g z masłem 10 *, szynka drobiowa, papryka kolorowa 5 g, herbata 200 ml Obiad: Zupa burakowa z makaronem 250 ml, łopatka duszona w sosie własnym 130g,kasza pęczak 160 g, surówka z kapusty pekińskiej 65 g, woda z cytryną 200 ml Podwieczorek: Babeczki serowe *40 g i owoc |
|
Na salach dostępna jest woda do picia –BONART jodowana produkowana na bazie wody źródlane. Jadłospis może ulec zmianie. Występujące alergeny oznaczone * Średnia wartość kaloryczna śniadanie- 534 kcal obiad- 784 kcal podwieczorek- 221kcal do wglądu w biurze przedszkola |